Het leek stiller dan het was

Het leek stiller dan het was

Het leek stiller dan het was is een prachtig verhaal over een meisje dat opgroeit in een kleine gemeenschap, die tot bloei komt als ze met taal en literatuur aan de slag kan, maar zich uiteindelijk verliest in de angst ontmaskerd te worden als het kleine meisje wat ze altijd is gebleven.

En net zoals de zilte geur in het huis en de lakens trekt, zo trekt Seije in jou. Ze zit onder je huid. Ze laat je beetje bij beetje stukjes kwetsbaarheid en kracht zien, zodat je weet dat ergens die sterke vrouw wel zit. Zodat je hunkert naar dat ene moment dat ze zichzelf vindt. En dat je weer adem durft te halen, maar dat die momenten nooit heel lang duren en het onbehagen ook dan op de loer ligt.

En zoals altijd: als alle zekerheden wegvallen zie je pas wat je waard bent, zie je pas wie je werkelijk bent. En zo is het ook met Seije.

Lezen als je best een beetje weemoedig durft te worden. Want dat word je, gegarandeerd. En lezen als je op zoek bent naar een mooi verhaal, in een heldere stijl, van deze tijd. Een verhaal waarin personen getagd worden op facebook, en waarin smartphones aan de opladers liggen op de veerboot, die kom je niet vaak tegen.


2 thoughts on “Het leek stiller dan het was

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s